volg VO op linkedinvolg VO op facebookvolg VO op twitter

© 2013 Volkerink Organisatieadvies

Strategische personeelsplanning

Welke vaardigheden en hoeveel werknemers heeft uw organisatie in de toekomst nodig? Misschien denkt u dat er in de toekomst niet veel zal veranderen. Maar het is lonend om hierin te investeren.

De kwaliteit van de werknemers is afhankelijk van de strategie van uw organisatie. Zelfs als uw organisatie dezelfde koers vaart, kan uw organisatie of branche te maken krijgen met ontwikkelingen die van grote invloed kunnen zijn op uw personeel en op de organisatie.

 

Verandering van werkprocessen.

Krijgt uw organisatie te maken met kennis-intensieve automatisering dan heeft dit invloed op uw werkprocessen. Die worden complexer en vergen meer kennis en vaardigheden. Stel dat uw werknemers anders gepositioneerd worden. Waardoor zij bijvoorbeeld, anders dan voorheen, intensief klantcontacten hebben. Dit vraagt om uitstekende communicatieve vaardigheden en een klantgerichte houding. Niet iedere werknemer beschikt over deze vaardigheden of is hier voor geschikt.

 

Als u goed in beeld hebt wat uw personeelsbehoefte is dan kunt u daar andere personeelsinstrumenten op afstemmen zoals: werving en selectie, beoordeling, loopbaanbeleid en ontwikkeling van uw werknemers.

 

Wij bieden advies en ondersteuning bij:

  • Het afnemen van een vlootschouw
  • In kaart brengen speerpunten & oplossingen
  • Implementatie van één of meerdere onderdelen

"Roeli is een stevige adviseur die vanuit kennis en ervaring weet te overtuigen en waar je snel vertrouwen in hebt. Ze zorgt dat ze weet waar het over gaat en zoekt zaken zorgvuldig uit. Zij gaat een moeilijke situatie niet uit de weg maar stuurt het proces om met alle partijen samen te komen tot een oplossing, Ze spreekt aan en is aanspreekbaar en (niet onbelangrijk) is een gezellige collega."

Karen Leijnse, hoofd P&O Advies & Ontwikkeling St. Antoniusziekenhuis